Impactvol Ondernemen met Winstgevende businessModellen

Ontdek hoe impactvolle businssmodellen purpose & profit kunnen verbinden in jouw organisatie.

businessmodel development

Een impactvol businessmodel combineert purpose & profit. Met als doel het behalen van financiële winst, en waardemaximalisatie voor het grotere geheel.

Het programma

Ons 'Impactvolle businessmodellen' programma bestaat uit vier onderdelen waarin we je uitdagen om disruptief naar je eigen businessmodel te kijken om purpose & profit met elkaar te verbinden, en succesvol te integreren in jouw business.

1. Inspiratie

In de inspiratiesessie nemen we je mee in de wereld van impactvolle businessmodellen en nieuwe perspectieven op de (betekenis) economie. A.h.v. inspirerende voorbeelden uit jouw eigen markt en daarbuiten maken we de het tastbaar en creëren we een solide kennisniveau om vanuit te starten.

2. Uitdagingen en ontwerpcriteria

We starten met het duidelijk definiëren van de uitdagingen en doelstellingen van jouw organisatie. Middels ontwerpcriteria bepalen we wat de concrete verwachtingen zijn op het gebied van financiële, sociale en/of ecologische prestaties.

3. Mogelijkheden en strategische keuzes

We dagen je uit om disruptief naar je eigen businessmodel te kijken. In een iteratief proces onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn om jouw uitdagingen te vertalen naar nieuwe businessmodellen. We analyseren de binnen- en buitenwereld en ontwikkelen strategische opties. Vanuit de ontwerpcriteria beoordelen we de strategische opties en maken we concrete keuzes met welke businessmodellen jouw organisatie purpose & profit kan verbinden.

4. Strategisch actieplan

We definiëren welke concrete acties en middelen er nodig zijn om de gekozen strategie tot uitvoering te brengen. Met een concreet actieplan en planning voor jouw business, team en merk.

Voor wie?
  • Organisaties die op zoek zijn naar nieuwe businessmodellen om meer betekenis te geven aan hun organisatie en de maatschappij.
  • Organisaties die een nieuwe koers vanuit purpose in gedachten hebben en op zoek zijn naar de juiste businessmodellen om dit te realiseren.
  • Purposedriven organisaties die hun verdiencapaciteit willen/moeten vergroten.
  • Organisaties die intrinsiek gemotiveerd zijn om vanuit hun ESG of CSRD strategie de volgende stap te zetten.
Wat levert het op?
  • Betere financiële prestaties: Organisaties die hun businessmodel vanuit een duidelijke purpose hebben ingericht presteren gemiedeld 42% beter dan de financiële markt.
  • Toekomstbestendigheid: Jouw organisatie is beter voorbereid op toekomstige uitdagingen op het gebied van financiële, sociale en ecologische uitdagingen.
  • Meer waarde voor Stakeholders: Impactvolle businessmodellen creëren meerwaarde voor alle stakeholders, inclusief klanten, medewerkers, investeerders en de maatschapij.
  • Compliance: Jouw organisatie is beter in staat om te voldoen aan wet- en regelgeving en om risico's te beheren door proactief te handelen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Vraag meer informatie aan

Wil je meer weten over het 'winstgevende businessmodellen met impact' programma? Vul onderstaand formulier in of neem direct contact op via 088 2039 999

Bedankt, jouw aanvraag is verzonden. We nemen z.s.m. contact op.
Oeps. Er is iets misgegaan. Probeer het a.u.b. opnieuw.
simon sinek
We achieve more when we chase the dream instead of the competition.