MEER DAN EEN NAAM

Onze naam is niet zomaar gekozen. Het is een eerbetoon aan de generatie die de metamorfose belichaamt van welvaart naar welzijn. Met een andere visie op succes.

De generatie kenmerkt zich doordat zij niet alleen zien dat verandering nodig is, maar ook daadwerkelijk de verantwoordelijkheid op zich neemt om deze tot stand te brengen.

Met de natuur als inspiratiebron vinden we het metafoor voor deze generatie in de metamorfose van de rups naar de vlinder.

Zoals de rups, die tijdens een leven van onbeperkte consumptie en groei zich terugtrekt in zijn cocon, zo beseft de Butterfly Generation dat alleen financieel succes en individuele groei geen garantie zijn voor een gelukkig leven, een gezonde organisatie of een fijne toekomst voor de volgende generaties.  

De vlinder kan pas vliegen als ze zichzelf uit haar cocon heeft bevrijd. Ze richt haar aandacht niet langer alleen op haar eigen behoeften, maar ook op het dienen van anderen en de wereld om haar heen. Zoals de vlinder haar vleugels uitslaat zo zet de Butterfly Generation haar talenten en energie in voor grotere geheel.

In de context van het bedrijfsleven vertegenwoordigt The Butterfly Generation een nieuwe benadering van zakendoen, waarbij purpose en profit hand in hand gaan.

Organisaties die zich enkel richten op winstoptimalisatie, zonder rekening te houden met bredere maatschappelijke belangen, worden gezien als rupsje nooitgenoeg. Ze blijven zichzelf volvreten zonder oog te hebben voor de gevolgen op lange termijn. Echter, net zoals de natuurlijke omgeving uiteindelijk niet genoeg voedsel zal bieden voor de hebzuchtige rups, zal de samenleving uiteindelijk niet gedijen in een wereld waarin alleen financiële winst telt.

Wij geloven dat ieder individu de kracht heeft om van betekenis te zijn. Of je nu een CEO bent die de koers van een bedrijf bepaalt, een werknemer die dagelijks bijdraagt aan een positieve bedrijfscultuur, of een consument die kiest voor ethische en duurzame producten - iedereen heeft de mogelijkheid om bij te dragen aan een betere wereld en het butterfly effect een handje te helpen. Want iedere vleugelslag heeft de potentie om enorme impact te maken.

The Butterfly Generation is dus niet alleen de naam van ons bedrijf. Het is een eerbetoon aan deze generatie, een oproep om jezelf de vraag te stellen welke rups jij wilt zijn en een uitnodiging om jezelf te ontpoppen. Je vleugels uit te slaan en samen te werken om een positieve verandering teweeg te brengen.

Meer weten?

Sander van den Dries

Strateeg & founder

088 2039 999

sander@thebutterflygeneration.nl

Follow us on

PURPOSE & PROFIT VERBONDEN IN iedere ORGANISATIE.